יש שפוטים בירושלים



בין גוש חוסם לגוש פורם:
האלטרנטיבה אינה יכולה להיות עוד סוג של ימין חיוור, אלא בנייה של שמאל אמיתי ולוחם למען ערכים של שלטון החוק ושל שוויון אזרחי.

סלמאן מצאלחה ||

יש שפוטים בירושלים


בעת כתיבת שורות אלו לא ידוע עדיין, אם הכנסת תתפזר ויהיו בחירות, או שקמה ממשלה חדשה. האמת היא, שאין זה משנה כהוא זה את מהלך העניינים במדינה, שכן לא שופטים יש בירושלים, אלא שפוטים של בנימין נתניהו ושל חדלי אישים הטוענים להיותם חלופה שלטונית.

ברור שהקיום של רוב חברי הליכוד קשור לאורך הלשון המופקדת על מלאכת הליקוק למנהיג שאין בלתו. השפוטים של נתניהו יודעים בתוך תוכם, ש"אתה בחרתנו" הוא פסוק שנגזר למידותיהם — בלי האיש העומד בראש הממשלה הם ייעלמו מהכנסת כלא היו. לכן הם יעשו ככל שהאיש הרע הזה יורה להם.

הבעיה הרצינית נמצאת במקום אחר: המורא שהטיל האיש עם השימוע, או שמא האי־שימוע על סמך הדחיות שנראו כאן באחרונה. המורא הגיע לא רק ליועץ המשפטי לממשלה, הנוהג באיש וגם ברעייתו בכפפות של משי, אלא גם למפלגת הגנרלים הטוענים להחלפת השלטון.

היה אפשר לזהות את הפחד שנפל על הגנרלים מעצם בחירת השם לרשימתם שרצה בבחירות האחרונות. "כחול לבן" הם קראו לעצמם, מחשש ששפוטי נתניהו המשחרים לטרף יפקפקו חלילה במידת לאומיותם הציונית. אך זה לא עזר להם. מהר הם גילו, שעדת המלקקים למנהיג פצחה בזמריר שהוכן מראש: או ביבי או טיבי. ומה היתה תגובת הגנרלים מכחול לבן? אלה מיהרו להצהיר, שייפנו לכל המפלגות הציוניות ולא יסתמכו על גוש חוסם עם מפלגות "ערביות", ובכך חשפו באחת את הבטן הרכה שלהם.

מן הראוי להזכיר לכל הטוענים להחלפת השלטון הרע הזה, כי נתניהו פעל להכניס את הכהניסטים לכנסת, ולא מצא שום פסול בהמשך שלטונו בסיוע גזענים ופשיסטים, ובו בזמן הוא מטיל אימה על מי שמעלה בדעתו להסתייע בהצבעה של חברי כנסת ערבים.

וראו זה פלא, התקשורת מדווחת על התרוצצות לפיזור הכנסת לפני ה"דד ליין" וגמר המנדט שנתן הנשיא לנתניהו להרכבת הממשלה. למען המשך החזקתו במושכות השלטון הוא פועל במרץ להליכה לבחירות חדשות. לשם פיזור הכנסת והשגת המטרה שלו הוא מוכן להסתמך על "גוש פורם" בכנסת עם מפלגה ערבית. ולא סתם מפלגה ערבית, אלא בל"ד־רע"ם, מפלגה של "זועביז" ו"איסלאמיסטים".

יהיה אשר יהיה; אם הכנסת תתפזר עכשיו ואם תוקם ממשלה צרה, הרי שהבחירות הבאות קרובות כי נתניהו הוא כבר ברווז צולע. לכן יש להתחיל לעבוד על בניית אלטרנטיבה אמיתית לשלטון השחיתות של הימין. האלטרנטיבה אינה יכולה להיות עוד סוג של ימין חיוור, אלא בנייה של שמאל אמיתי ולוחם למען ערכים של שלטון החוק ושל שוויון אזרחי.

על השמאל הזה להציב את עקרון הפרדת הדת מהמדינה בראש סולם העדיפויות, וממנו לגזור את יתר הדברים. גם סיום הכיבוש נגזר מהעיקרון הזה, שכן הדת היא שתוקעת את ישראל בסכסוך הבלתי גמור עם הפלסטינים.

כך בונים מדינה מתוקנת ומתפקדת, שאזרחיה משתייכים לשלל עדות אתניות ודתיות. שאם לא כן, דבר לא ישתנה.
*
הארץ, 30.05.2019





שיתופים



תגובות בפייסבוק:


תגובות באתר:

0 ת ג ו ב ו ת:

הוסף רשומת תגובה

קרא עוד:
  • בארץ הזאת יוֹסאנו טֶקאן בארץ הזאת הַאֲנָשִים הַמְּבֻגָּרִים כָּל כָּךְ חֲכָמִים בָּאָרֶץ הַזֹּאת. תָּמִיד, אֵלֶּה הֵם הַצְּעִירִים שֶמַּקְרִיבִים אֶת עַצְמ… כל הפרטים
  • ויויאן אדן / שירים ויויאן אדן שירים אַגָּדָה הָיוּ לָהּ כָּל הַנְּתוּנִים הָרְגִילִים: אַבָּא מֶלֶךְ, זָהָב הָיָה לָהּ בַּתַּלְתַּלִּים וְחֶסֶד לֹא רָגִיל הָיָה לָה… כל הפרטים
  • שחיתות מלכותית סלמאן מצאלחה || שחיתות מלכותית הייתכן שממשלות זרות קונות מפלגות ואישי ציבור בישראל? הדבר בוודאי נשמע לכם מושחת, הזוי ומצוץ מן האצבע - והוא אכן מ… כל הפרטים
  • שקר הזכויות תמורת חובות כל הטענות בעניין זכויות תמורת מילוי חובות יהיו יקרסו מול המקרה של האזרחים הדרוזים. שכן העוול שנעשה לדרוזים הוא עניין ציוני מובנה. האי-צדק החברתי … כל הפרטים
  • ברק וחוסיין מחכים לאובמה והנה, שוב נבחרת להמשיך לשאת בתפקיד נשיא המעצמה הגדולה. העולם, לפחות בחלק הזה שלו, עדיין מצפה ממך שתזקוף את קומתך ותעשה סוף סוף את המעשה המתבקש. לא… כל הפרטים
בארץ
  • יהודים ואחרים

    האינטרסים הבלתי יהודיים משַמרים, האינטרסים היהודיים – מהפכניים. הראשונים מכוונים לשמירת הקיים, האחרונים – ליצירת החדש, לשינוי-ערכים, לתיקון ובנין. …
    כל הפרטים
  • העבר עוד לפנינו

    הטרגדיה הישראלית־הפלסטינית היא סימפוניה נדל"נית קקופונית בלתי גמורה, הנובעת בעיקר מתפישות מנוגדות של המושג "מולדת", החוסמות כל אפשרות להסדר מוסכם בעתיד הנראה לעין...
    כל הפרטים
 
במרחב
  • חמאס בשירות ישראל

    לו ניחנו הפלסטינים בדמיון פוליטי ומדיני פורה, הם היו בוחרים במרוואן ברגותי כיורש לנשיאות פלסטין, ובסלאם פיאד לראשות הממשלה.
  • בין טהראן לירושלים

    פלסטין וירושלים חשובות כקליפת השום מבחינה דתית בעיני הזרם השיעי באיסלאם. השיעים לא מייחסים שום משמעות דתית לירושלים, ולא למסגד אל־אקצא.
    כל הפרטים

תרגומים
  • הולי ניר | אנ׳לא פוחד

    אֲנִי לֹא פּוֹחֵד מִכְּנֵסִיּוֹתֶיךָ
    אֲנִי לֹא פּוֹחֵד מִמִּקְדָּשֶׁיךָ
    אֲנִי לֹא פּוֹחֵד מִתְּפִלּוֹתֶיךָ
    אֲנִי פּוֹחֵד מִמָּה שֶאַתָּה מְעוֹלֵל בְּשֵׁם הָאֵל.
  • רוברט פרוסט | אש וקרח

    יֵשׁ אוֹמְרִים כִּי בְּאֵשׁ הָעוֹלָם יִגָּמֵר,
    בְּקֶרַח - יֵשׁ מִי שֶׁאוֹמֵר.
    מִן הַתְּשׁוּקָה שֶׁזָּרְמָה לִי בַּחֵךְ
    בְּמַעְדִּיפֵי הָאֵשׁ אֲנִי תּוֹמֵךְ.
  • וו. ה. אודן | בלוז לפליטים

    נֹאמַר הַנְּשָׁמוֹת בָּעִיר הַזּוֹ מוֹנוֹת עֲשָׂרָה מִלְיוֹן,
    חֶלְקָן חַיּוֹת בָּאַרְמוֹנוֹת, חֶלְקָן בְּבָתֵּי אֶבְיוֹן:
    אַךְ לָנוּ אֵין בָּהּ מָקוֹם, יַקִּירִי, בָּהּ אֵין לָנוּ מָקוֹם.